Opening eerste herinneringsmuseum Zuid-Kennemerland

Op woensdag 5 maart om 10.30 2014 heeft het eerste herinneringsmuseum van Zuid-Kennemerland zijn deuren geopend. Dit museum vestigt zich in woonzorgcentrum De Heemhaven in Heemstede en biedt een plek waar ouderen herinneringen kunnen ophalen of verhalen over vroeger met hun familie kunnen delen. Wethouder Jur Botter van de gemeente Heemstede opent het museum samen met bestuurslid Eduard van Bockel van Zorgbalans en voorzitter Hilde van der Molen van Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland.

In het herinneringsmuseum staan spullen, foto’s, geluiden en tijdschriften uit de vorige eeuw. Zij nemen de bezoekers mee naar lang vervlogen tijden. Voor ouderen met dementie heeft dat een therapeutische werking: ze herkennen hun omgeving weer en voelen zich daar vertrouwd. Een mooie plek om oude herinneringen op te halen. Ook voor andere bezoekers is het museum een interessante plek waar je aan de hand van dagelijkse spullen de sfeer van vroeger kunt proeven.

Het museum is een initiatief van de gemeente Heemstede, Zorgbalans en Stichting Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland. Daarin worden ze ondersteund door de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek. Deze partijen willen samen een keten van dit soort musea in de regio openen. Het museum in De Heemhaven is daarin het startschot.
 

Adres: Woonzorgcentrum De Heemhaven, Von Brücken Focklaan 20, 2102 XC Heemstede

Goede informatie over vertegenwoordiging voor uw familie of naaste?
Op de website www.goedvertegenwoordigd.nl vindt u uitgebreide informatie!
lees meer »
Open Inloop de Ontmoeting
Programma voor juni, juli en augustus 2014
lees meer »
Bekijk de Alzheimer Experience!
Ervaar de wereld van de Alzheimer patiënt met de online film Alzheimer Expe...
lees meer »